Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.

Bakara-154
Online : 7
Bugün : 155
Dün : 159
Toplam : 512,282

KİREMİTÇİ AHMET CAMİİ

Görevli : M.Akif SAYILIR, Ramazan YILDIRIM
Adres : Piri Paşa Mah. Kırmızı Minare Sk. Hasköy
Hakkında :

TARİHİ :

Cami, Kiremitci  Ahmet Ağa  ismindeki zat tarfından 1591 yılında yaptırılmıştır.Minberini Esedullah Ağa ismindeki padişahın kapıcısı ve hanımı  Ayni Hatun koydurmuşlardır. 1889 yılında Sultan II. Ahmet Camiyi yenilemiştir.

MİMARİ YAPISI :

200m2 toplam arsa üzerine inşa edilen, caminin duvarları kargir, çatısı, mahfeli ve minberi ahşaptır. Minaresi tek şerefeli kırmızı tuğladandır.  Bu nedenle kırmızı minare ismini almıştır.

Cami, 1994 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilmiştir.

MÜŞTEMİLATI :

Haziresinde  caminin banisi Ahmet ağa medfundur. Bir İmam Hatip ve bir müezzin Kayyımın

Görev yaptığı caminin görevlilerine ait lojman, abdest alma yeri ve tuvaleti mevcuttur.

DÜĞÜN DAVETİ 16.08.2014
Yaz Kursu Etkinliği
Yaz Kursu Bilgi Yarışması
Nerede olursan ol Allah'a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran.
Tirmizî, Birr, 5