Eğer onlar iman edip Allah’ın emirlerine karşı gelmekten sakınmış olsalardı, Allah katında kazanacakları sevap kendileri için daha hayırlı olacaktı. Keşke bilselerdi!

Bakara-103
Online : 8
Bugün : 60
Dün : 218
Toplam : 513,996

ÇIKSALIN CAMİİ

Görevli : Feyzullah YÜKSEL, Sabri HİMMET
Telefon : 254 92 45
Adres : Halıcıoğlu Çıksalın Mah. Çıksalın Yeni Camii Sk.
E-Posta : ciksalincamii@beyoglumuftulugu.gov.tr
Hakkında :

TARİHİ :

Cıksalın Camii’ne Türkiye Anıtlar Derneği tarafından 1961 yılında inşasına başlanmış, 1963 yılında ibadete açılmıştır.

MİMARİ YAPISI :

350 m2 toplam arsa üzerine edilen camii betonarme yapıdır. Çatısı ahşaptır. Tek şerefeli minaresi vardır. Camii 200 m2  alan üzerine kuruludur. Cami kapasitesi 1500 kişiliktir.

MÜŞTEMİLATI :

Bir İmam Hatip ve bir Müezzin Kayyımın görev yaptığı cami görevliler lojmanı, gasilhane, tuvaletler ve şadırvanı mevcuttur. Kadınlar için namaz kılma yeri vardır.

(Allah Rasûlü) “Din nasihattır/samimiyettir” buyurdu. “Kime Yâ Rasûlallah?” diye sorduk. O da; “Allah'a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara” diye cevap verdi.
Müslim, İ mân, 9